Flexibel, interactief en overal: hybride leren met PXL-NeXT

2 days 20 hours geleden

In een tijd waarin werk en privé steeds meer door elkaar heen lopen, is het soms een hele uitdaging om jezelf bij te scholen of een nieuwe opleiding te volgen. En als het al lukt, hoe combineer je dat dan met je job? Bij PXL-NeXT begrijpen we dat als geen ander, en daarom zetten we vol in op hybride leren.

Met onze innovatieve hybride leslokalen kun je nu écht van overal leren. Of je nu thuis aan je bureau zit, vanuit je werkplek meedoet of zelfs een rustige plek in een café hebt gevonden: je volgt de lessen met dezelfde kwaliteit en interactiviteit alsof je fysiek in de klas aanwezig bent.

Hybride leren

De technologie die grenzen doorbreekt

"Onze hybride lokalen zijn niet zomaar standaard lokalen met een webcam. Om de hoogst mogelijke kwaliteit te garanderen, hebben we samengewerkt met een externe firma gespecialiseerd in state-of-the-art technologieën." vertelt directeur Eline Grouwels. Het resultaat? Lokalen uitgerust met slimme camera’s en geavanceerde audio-oplossingen die zorgen voor een naadloze interactie tussen de fysieke en virtuele deelnemers.

Een van de installateurs legt uit hoe het werk: "De camera’s volgen de docent automatisch, zodat die zich vrij door het lokaal kan bewegen. Geen statische, saaie beelden, maar verschillende perspectieven die de dynamiek van een fysieke les weerspiegelen. Dankzij de geluidstegels in het lokaal wordt het geluid altijd helder en scherp geregistreerd, ongeacht wie er aan het woord is. Voor jou als thuiscursist voelt het daardoor alsof je midden in de les zit, zelfs al volg je van kilometers ver."

Jouw opleiding, jouw manier

Wat hybride leren écht krachtig maakt, is de flexibiliteit die het biedt. Hybride leren kan  een combinatie zijn van fysiek leren op de campus, live streaming van lessen en het on-demand volgen van opnames wanneer het jou uitkomt. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen om voor bepaalde lessen fysiek aanwezig te zijn op de campus, terwijl je andere sessies van thuis uit volgt.

De vorm kan per opleiding wel verschillen, maar het belangrijkste is dat je meestal de flexibiliteit hebt om je leertraject aan te passen aan je persoonlijke en professionele situatie. Of je nu kiest voor volledig online, een mix van online en fysiek, of alles op je eigen tempo volgt, de kwaliteit van de opleiding blijft torenhoog.

Waar ik ook ben, mijn opleiding gaat gewoon door. Dankzij hybride leren voelt elke les dichtbij, of ik nu op de campus ben of thuis op de bank zit.

Toekomstgericht leren

"Het hybride lokaal dat we op de Corda Campus hebben geïnstalleerd, is slechts het begin." laat Eline Grouwels weten. De vraag naar hybride opleidingen groeit snel, en het is duidelijk dat dit de toekomst is van levenslang leren voor werkende professionals. We zijn daarom al druk bezig met de uitrol van extra hybride lokalen, zodat we nóg meer mensen kunnen bereiken.

Met hybride leren biedt PXL-NeXT opleidingen aan die passen bij de moderne werk- en leefwereld. Zo helpen we jou niet alleen om je professioneel verder te ontwikkelen, maar ook om je work-lifebalance te waarborgen.

Klaar om te starten?

Ben je benieuwd naar ons aanbod aan hybride opleidingen? Ontdek hoe je vanop afstand kunt bijleren en je carrière een boost kunt geven, waar je ook bent. Neem een kijkje in ons actuele opleidingsaanbod en vind de opleiding die perfect aansluit bij jouw professionele ambities. Bekijk hier ons aanbod hybride opleidingen.

Bekijk alle hybride opleidingen

PXL-NeXT Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij PXL-NeXT

Naar alle artikels
Pers

PXL-NeXT omarmt levenslang leren in al haar vormen

Van kort en krachtig je kennis updaten tot postgraduaten van een jaar. En van lesmomenten die in je werkagenda passen tot hybride bijscholen vanuit het buitenland. PXL-NeXT omarmt alle vormen van levenslang leren. En dat is broodnodig in een snel veranderende arbeidsmarkt, volgens directeur Eline Grouwels.

Pers

PXL-NeXT en LVEB verlengen samenwerking rond financiële opleidingen

Hogeschool PXL en Limburgse Vereniging economische en aanverwante beroepen (LVEB) hebben hun langdurige samenwerking opnieuw bekrachtigd met de ondertekening van een vernieuwde vijfjarige overeenkomst. Deze samenwerking, die al teruggaat tot 1986, vormt de kern van de kortlopende finance opleidingen voor professionals onder de naam ‘Case Studies’. De hernieuwing van deze overeenkomst benadrukt de gedeelde ambitie om ook in de toekomst professionals in Limburg te voorzien van kwalitatieve en praktijkgerichte opleidingen in de financiële sector.

Pers

Hogeschool PXL lanceert postgraduaat 'Seksuele- en Relatietherapie'

In antwoord op de groeiende behoefte aan gespecialiseerde hulpverlening voor seksuele en relationele moeilijkheden, start bij Hogeschool PXL binnenkort een baanbrekende opleiding in Vlaanderen die zich richt op klinisch seksuologische praktijkvoering.