Hogeschool PXL lanceert postgraduaat 'Seksuele- en Relatietherapie'

1 week 6 days geleden

In antwoord op de groeiende behoefte aan gespecialiseerde hulpverlening voor seksuele en relationele moeilijkheden, start bij Hogeschool PXL binnenkort een baanbrekende opleiding in Vlaanderen die zich richt op klinisch seksuologische praktijkvoering.

Seksuele en relatietherapie

De opleiding is naar eigen zeggen de eerste in haar soort binnen en buiten Vlaanderen en biedt een onmisbare aanvulling op de theoretische kennis die studenten opdoen tijdens de Master in de Seksuologie (KULeuven) en het Postgraduaat Seksuologie (UGent).

 

Drie essentiële aspecten

De opleiding speelt in op drie essentiële aspecten: een diepgaande opleiding in klinisch seksuologische praktijkvoering, toegespitst op een breed palet aan seksuele en relationele moeilijkheden en rekening houdend met de maatschappelijke evoluties en praktische uitdagingen die klinische seksuologen ervaren in hun werk vandaag. Praktijkgerichte seminaries helpen de deelnemers volgens Hogeschool PXL om hun seksuologische attitude te vormen en te ontwikkelen. Hierbij staan competenties zoals het uitvoeren van een seksuologisch therapeutisch proces en klinische technieken zoals pelottetherapie en ‘sensate focus’ oefeningen centraal.

 

Kleine groepen deelnemers

De opleiding biedt supervisie in kleine groepen om deelnemers te ondersteunen bij hun eigen therapeutische begeleidingen. Hierdoor kunnen startende klinisch seksuologen hun praktijkvoering en teamwerk vaardigheden verder ontwikkelen.

 

Bron: HLN

PXL-NeXT Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij PXL-NeXT

Naar alle artikels
IT & Digital transformation

Liefde op het eerste inzicht met opleidingen Power BI

PXL-NeXT verlegt professionele grenzen en tilt carrières naar het volgende niveau. Daarbij hoort een community van straffe entrepreneurs en trainers die precies weten wat er in hun vakgebied speelt. Sterke partnerships en samenwerkingen is een van de allergrootste krachten van PXL-NeXT. Zo vond Wim Guldentops, Accountmanager IT & Energy bij PXL-NeXT, de juiste partner in Elem3nts voor de opleiding datagedreven management

Nieuws

PXL-NeXT en The Value Hub: een krachtige samenwerking in levenslang leren

PXL-NeXT, het toonaangevend opleidingscentrum voor levenslang leren van Hogeschool PXL en SyntraPXL, bundelt haar expertise met die van The Value Hub, een vooraanstaand strategisch adviesbureau gespecialiseerd in digitale transformatie. Samen willen ze meer impact creëren bij bedrijven en zo levenslang leren bevorderen.

Infodag PXL
Event

Vragen over het aanbod van PXL-NeXT? Stel ze tijdens één van onze infomomenten!

Ook in 2024 hebben we heel wat infomomenten van Hogeschool PXL en PXL-NeXT voor jou in petto. Tijdens deze infomomenten kan je met al je vragen over levenslang leren terecht in gebouw D (PXL-NeXT).