PXL-NeXT omarmt levenslang leren in al haar vormen

1 day 22 hours geleden

Van kort en krachtig je kennis updaten tot postgraduaten van een jaar. En van lesmomenten die in je werkagenda passen tot hybride bijscholen vanuit het buitenland. PXL-NeXT omarmt alle vormen van levenslang leren. En dat is broodnodig in een snel veranderende arbeidsmarkt, volgens directeur Eline Grouwels.

PXL-NeXT is een bundeling van verschillende opleidingsnoden vanuit Hogeschool PXL en SyntraPXL. “Als merk zetten we niet alleen in op een open aanbod kortlopende opleidingen, maar werken we ook op maat van bedrijven, doen we verhuur en events en volg je bij ons een postgraduaat. We mikken daarbij op hoogopgeleiden, mensen mét vooropleiding, die hun kennis willen bijschaven, nieuwe dingen willen leren of het roer volledig omgooien. Ons aanbod is breed – van marketing tot financiën en gezondheidszorg – en gaat tegelijkertijd bijzonder specifiek.”

 

Luisteren naar de markt

Het opleidingscentrum luistert naar de markt en de actualiteit. “Zo organiseren we bijvoorbeeld diepgaande sessies over cybersecurity, een kortlopende opleiding productmanagement en losse modules uit het postgraduaat digitale marketing”, vertelt Eline. “En dat doen we niet alleen voor ondernemers die willen bijblijven of futureproof willen worden om hun concurrentiepositie te verscherpen, maar ook voor hun werknemers. Het belang van levenslang leren is onmiskenbaar. De overheid ziet dat ook en biedt verschillende opleidingsincentives aan zoals het Vlaams opleidingsverlof of de kmo-portefeuille om leren te stimuleren. Het is zonder twijfel een troef waarmee je als bedrijf het verschil maakt op een uitdagende arbeidsmarkt.” Vanwaar komt al die kennis dan? “Vanuit Hogeschool PXL vloeit er natuurlijk veel kennis. Maar ook het werkveld is een inspiratiebron. Zo staan de meeste lectoren met één been in het werkveld. En gaan we partnerships aan met sectororganisaties zoals LVEB (Limburgse Vereniging van economische en aanverwante beroepen) om mee te blijven met wat leeft.”

 

Op basis van (opleidings)behoeften

Een onderneemster met een dj-school die online vanuit Zwitserland lessen meepikt. Of een ondernemer die een uurtje in zijn agenda kan blokkeren voor een kortlopende opleiding en ’s avonds tijd heeft voor zijn gezin. Het zijn voorbeelden van klanten die bij PXL-NeXT aan het juiste adres zijn. “We bieden professionals de mogelijkheden om hun kennis en vaardigheden up-to-date te houden zonder in hun vrije tijd te snoeien. Dat is veel waard. Daarom organiseren we vaker opleidingen overdag. Of een aantal korte sessies. We geven ondernemers de handvaten die ze nodig hebben om een helicopterview over hun organisatie te houden.”

 

Bron: Unizo | Tekst: Caro Hellings (ZINNIG)

PXL-NeXT Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij PXL-NeXT

Naar alle artikels
Artikel

Flexibel, interactief en overal: hybride leren met PXL-NeXT

In een tijd waarin werk en privé steeds meer door elkaar heen lopen, is het soms een hele uitdaging om jezelf bij te scholen of een nieuwe opleiding te volgen. En als het al lukt, hoe combineer je dat dan met je job? Bij PXL-NeXT begrijpen we dat als geen ander, en daarom zetten we vol in op hybride leren.

Met onze innovatieve hybride leslokalen kun je nu écht van overal leren. Of je nu thuis aan je bureau zit, vanuit je werkplek meedoet of zelfs een rustige plek in een café hebt gevonden: je volgt de lessen met dezelfde kwaliteit en interactiviteit alsof je fysiek in de klas aanwezig bent.

Pers

PXL-NeXT en LVEB verlengen samenwerking rond financiële opleidingen

Hogeschool PXL en Limburgse Vereniging economische en aanverwante beroepen (LVEB) hebben hun langdurige samenwerking opnieuw bekrachtigd met de ondertekening van een vernieuwde vijfjarige overeenkomst. Deze samenwerking, die al teruggaat tot 1986, vormt de kern van de kortlopende finance opleidingen voor professionals onder de naam ‘Case Studies’. De hernieuwing van deze overeenkomst benadrukt de gedeelde ambitie om ook in de toekomst professionals in Limburg te voorzien van kwalitatieve en praktijkgerichte opleidingen in de financiële sector.

Pers

Hogeschool PXL lanceert postgraduaat 'Seksuele- en Relatietherapie'

In antwoord op de groeiende behoefte aan gespecialiseerde hulpverlening voor seksuele en relationele moeilijkheden, start bij Hogeschool PXL binnenkort een baanbrekende opleiding in Vlaanderen die zich richt op klinisch seksuologische praktijkvoering.