Cybersecurity: wordt jouw KMO de volgende die gehackt wordt?
Binnenkort verschijnen nieuwe startdata & prijzen
Cybersecurity: wordt jouw KMO de volgende die gehackt wordt?
Binnenkort verschijnen nieuwe startdata & prijzen
Sector
Digitale transformatie
Leervorm
Hybride leren
Over deze opleiding
We kennen allemaal de context: bedrijven zijn steeds afhankelijker van hun IT-systemen, sinds de COVID-periode zijn steeds meer systemen aangesloten op het internet en klanten zijn steeds meer online. Tegelijk gebeuren cyberaanvallen steeds frequenter en worden ze steeds complexer. In deze wereld is vertrouwen (en dus veiligheid) uitermate belangrijk. Een breuk kan immers leiden tot verlies van een verkoop, verkeerde betalingen, onbeschikbaarheid van een systeem of in het ergste geval de volledige onderneming die tot stilstand komt. De desastreuse ransomware aanvallen op TVH en Stad Antwerpen tonen dat Vlaanderen niet immuun is voor dit soort criminaliteit. Deze opleiding is erop gericht om bedrijfsleiders en managers te helpen om de rol van cybersecurity in het hedendaagse bedrijfslandschap te begrijpen. We gaan over kernconcepten en terminologie, vaak voorkomende cyberaanvallen met bijhorende risico’s en we reiken best practices aan om met ermee om te gaan.
Voor wie
Deze opleiding richt zich op iedereen met manager verantwoordelijkheden die zijn kennis over cybersecurity in bedrijven wil vergroten. Denk bijvoorbeeld aan zaakvoerders, directeurs, managers, teamleaders …
Programma
• Wat is cyberveiligheid? Een overzicht van de basistermen en context in security.
• Overzicht van de soorten aanvallers en hun motivatie: Hoe ziet het ecosysteem van cybercrime eruit? Waarom worden ook Vlaamse KMO’s aangevallen?
• Voorbeelden van typische en meest voorkomende aanvallen, met aandacht voor onder andere phishing, malware of ransomware, insider threats en andere fouten. We bespreken deze aan de hand van een aantal recente voorbeelden.
• Handvatten om een cybersecuritybeleid uit te stippelen. We hebben aandacht voor zowel preventie als het herstellen na een aanval (incident response). Bovenstaande punten worden besproken vanuit een managementsperspectief. Het gaat vooral over het begrijpen van risico’s, prioritiseren en het opzetten van structuren om een gepast beveiligingsbeleid op te zetten.
kmo-portefeuille
Thema: Digitalisering - CybersecurityDe kmo-portefeuille is een subsidie van de Vlaamse Overheid waardoor je tot 30% van je inschrijvingsgeld kan recupereren. Lees hier hoe de KMO-portefeuille in zijn werk gaat.
Netto verschuldigd bedrag voor:
* middelgrote ondernemingen
** kleine ondernemingen
Lesdata:
dinsdag 19/11/2024 (13-16 uur) en dinsdag 26/11/2024 (13-16 uur)
Locatie:
PXL-NeXT - Campus Corda Hasselt (Gebouw 1, 1ste verdieping).
Koffie, thee en water worden voorzien.
Contact:
Wim Guldentops business developer IT
g| +32 (0) 476 57 04 92 e| wim.guldentops@pxl-next.be
KMO-Portefeuille - Hoger steunpercentage voor cybersecurity.
KMO-Portefeuille steunaanvragen die worden ingediend voor een advies of een opleiding met betrekking tot cybersecurity krijgen een verhoogd steunpercentage.
Kleine ondernemingen krijgen een tussenkomst van 45% en middelgrote ondernemingen krijgen een tussenkomst van 35%. Voor meer informatie zie: Hoeveel subsidies kan ik krijgen? | VLAIO
Dit verhoogde steunpercentage wordt automatisch toegepast als je in stap 2 van de steunaanvraag het thema ‘cybersecurity’ kiest.
Ik wil meer weten
Vond je geen antwoord op je vraag? Stel ze hier aan onze medewerkers.