Liefde op het eerste inzicht met opleidingen Power BI

3 weeks 5 days geleden

PXL-NeXT verlegt professionele grenzen en tilt carrières naar het volgende niveau. Daarbij hoort een community van straffe entrepreneurs en trainers die precies weten wat er in hun vakgebied speelt. Sterke partnerships en samenwerkingen is een van de allergrootste krachten van PXL-NeXT. Zo vond Wim Guldentops, Accountmanager IT & Energy bij PXL-NeXT, de juiste partner in Elem3nts voor de opleiding datagedreven management

Dé baanbreker in datagedreven management

Zo’n 8 jaar geleden kwam Elem3nts in contact met PXL-NeXT. Een datagedreven persoon laat zich leiden door cijfers. Ze gebruiken data om slimme beslissingen te nemen en vertrouwen op feiten en analyses om altijd de beste keuzes te maken. Dat deed ook Sylvio, zaakvoerder van Elem3nts, die toen vol van expertise en kennis naar het professioneel opleidingscentrum stapte. Programma’s bedoeld voor data-analyse zoals Power BI waren op dat moment nog niet heel erg bekend voor de buitenwereld. Bedrijven en medewerkers die klaar waren voor datagedreven evolutie, konden toen al terecht bij Sylvio. 
De samenwerking met PXL-NeXT was een logische stap richting succes. Door de brede kennis en ruime ervaring van Elem3nts en de mogelijkheden die PXL-NeXT biedt, worden professionals geïnspireerd voor de next step in hun carrière. Samen werd er een opleiding Power BI in leven geroepen. 

NeXT-level samenwerking, de cijfers liegen niet

Power BI slaat tegenwoordig ook aan bij een veel groter publiek. Het is dan ook dé tool waar organisaties op vertrouwen voor objectieve inzichten in hun operaties en om deze te optimaliseren met datagedreven management. Een opleiding volgen bij PXL-Next en Sylvio? Er snel bij zijn is de boodschap, de opleidingen Power BI zijn namelijk enkel toegenomen in populariteit. 

“Het is een warme samenwerking”, besluit Wim Guldentops. “Om je een idee te geven: 72 personen volgden in 2023 een Power BI opleiding. Klanten erkennen Sylvio’s expertise en vragen specifiek naar hem voor bepaalde trainingen. Dit biedt stabiliteit, zowel voor PXL-NeXT als Elem3nts. Enkele bedrijven die fan zijn: FrieslandCampina, Encon, Vandersanden,Yazaki, Thermoclean, Kwadro en Belisol. Er staan nog verschillende open trainingen op de planning, alsook een traject bij Profel.”

Krijg inzicht in datagedreven leidinggeven

Sylvio verzorgt en beheert momenteel diverse trainingen voor PXL-NeXT. Deze zijn vooral gericht op hogere managementopleidingen, zodat professionals zich kunnen voorbereiden op de volgende stap in hun carrière. De opleidingen omvatten onder andere:

  • Financiële Excel-rapportage voor leidinggevenden
  • Excel Power BI / Power Query
  • Advanced Power BI (diepgaande vaardigheden bijschaven)

De trainingen variëren van 2 tot 10 lesmomenten. Een voorbeeld hiervan is een op maat gemaakt inhouse traject bij Yazaki, waarbij een groep van ongeveer 40 personen in verschillende sessies wordt getraind. Hoewel deze opleidingen later kunnen leiden tot verdere ondersteuning van Elem3nts, ligt de focus tijdens de lessen volledig op het lesmateriaal, dat altijd op maat van de klant wordt aangepast.

Ook toe aan de NeXT move? 

 Schrijf je hier in

Al de kennis en expertise op papier

Aan kennisdeling geen gebrek. Sylvio schreef er zelfs een boek over, samen met Jo Swinnen, Power BI consultant en lector software en data bij Hogeschool PXL. De perfecte match met Sylvio, die zelf als financieel controller en data-analist zich toelegt op managementrapporteringen, business dashboarding en advanced Excel. Samen ontwikkelden ze het handboek ‘Business Intelligence met Power BI’, uniek in België en Nederland.

In het boek zoomen Sylvio en Jo 100% in op Microsoft Power BI – begrijpelijk en praktijkgericht. Het boek met downloadbare casestudies helpt je snel aantrekkelijke, uitgebreide dashboards te creëren die inzicht bieden in de resultaten van je diverse bedrijfsunits. De ‘Leren-Doen-Ervaren’-methode biedt een stapsgewijs begrip van de software en van datagedreven management zelf, waarbij je wordt begeleid bij het leren samenstellen van steeds complexere rapporten. Daarnaast worden Power Query en DAX uitgelegd, en manieren om rapporten te publiceren en te delen. De inhoud is gericht op professionals, zoals business controllers, accountants, analisten, CIO’s, IT-managers en marketeers en studenten die zijn ingeschreven in opleidingen zoals bedrijfskunde of andere cursussen met een analytische en datagedreven aanpak.

Interesse in het boek? Bestellen kan hier.

PXL-NeXT Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij PXL-NeXT

Naar alle artikels
Nieuws

PXL-NeXT en The Value Hub: een krachtige samenwerking in levenslang leren

PXL-NeXT, het toonaangevend opleidingscentrum voor levenslang leren van Hogeschool PXL en SyntraPXL, bundelt haar expertise met die van The Value Hub, een vooraanstaand strategisch adviesbureau gespecialiseerd in digitale transformatie. Samen willen ze meer impact creëren bij bedrijven en zo levenslang leren bevorderen.

Event

Event: Data NeXT Level

Op 2 februari 2023 staat onze ruimte in de Corda Campus te Hasselt in het teken van all things data en Power BI. Tijd om je data-game naar het next-level te tillen tijdens hét ultieme evenement over data en Power BI! Echte experts op het gebied van data-analyse en visualisatie delen hun kennis en ervaringen!

logo Red Bull Campus Clutch
IT & Digital transformation

PXL-NeXT en Hogeschool PXL Esports wint de Red Bull Campus Clutch!

Op woensdag 16 november werd voor de derde keer op rij historie geschreven voor het Esports team van Hogeschool PXL. Het studententeam versloeg zijn Limburgse concurrent UCLL gaming tijdens de Belgische finale van Red Bull Campus Clutch en nam daarmee een ticket naar de wereldfinale in Brazilië en een daaraan verbonden prijzenpot van 20.000 euro mee naar huis!