PXL-NeXT en The Value Hub: een krachtige samenwerking in levenslang leren

3 weeks 5 days geleden

PXL-NeXT, het toonaangevend opleidingscentrum voor levenslang leren van Hogeschool PXL en SyntraPXL, bundelt haar expertise met die van The Value Hub, een vooraanstaand strategisch adviesbureau gespecialiseerd in digitale transformatie. Samen willen ze meer impact creëren bij bedrijven en zo levenslang leren bevorderen.

Samenspel tussen onderwijs en bedrijfsleven

PXL-NeXT erkent al langer het belang van nauwe banden met het bedrijfsleven. Door samen te werken met bedrijven biedt het niet alleen professionals de kans om hun kennis en vaardigheden aan te scherpen, maar slaat het ook een robuuste brug tussen het onderwijs en de professionele wereld. “Samenwerken met bedrijven is van essentieel belang voor ons”, aldus Wim Guldentops, Business Developer bij PXL-NeXT. “Het stelt ons in staat om onze opleidingen te verrijken en beter af te stemmen op de behoeften van de sectoren, wat uiteindelijk resulteert in meer gekwalificeerde professionals. Maar we zien dit als een win-win. Bedrijven kunnen bij ons terecht voor het verzorgen van gastcolleges of seminars, het aanbrengen van trainers en/of het aanleveren van praktische opdrachten uit de praktijk”.

Ook The Value Hub deelt deze visie en draagt deze actief uit. “We vinden het als bedrijf belangrijk om onze praktijkervaring en expertise als digitale pioniers te delen met onze collega’s van morgen. Op deze manier brengen we hen nieuwe skills bij die in onze ogen cruciaal zijn in bepaalde rollen. We focussen erg op de continue persoonlijke groei van onze medewerkers. We bieden hen daarom leerervaringen aan waarbij ze hun bestaande skills kunnen verbreden en verdiepen en nieuwe skills kunnen verwerven. Op dat vlak komt onze visie sterk overeen met de levenslang leren-visie van PXL-NeXT. Wij zijn alvast tevreden met de positieve samenwerking en leren er als organisatie ook veel uit.”

Sterke verwevenheid

Dat er een sterke verwevenheid is tussen PXL-NeXT, SyntraPXL en The Value Hub, blijkt uit de talloze opleidingen waarvoor de drie partijen reeds samenwerkten. Zo ondersteunt The Value Hub de opleidingscentra bij verschillende postgraduaten en open opleidingen. “Door innovatieve opleidingsprogramma’s te ontwikkelen in samenwerking met de experten van The Value Hub, creëren we een blijvende impact op de professionele ontwikkeling en groei van bedrijven”, zegt Wim Guldentops. “En dat is onmisbaar in het snel veranderende digitale tijdperk”. Maar daar blijft het niet bij, want ook op vlak van maatopleidingen kan PXL-NeXT rekenen op de expertise van The Value Hub.

Opleidingen op maat: Jaga

Een voorbeeld van zo’n maatopleiding is het verhaal van Jaga, een bekende Limburgse leverancier van energiezuinige verwarmingsapparatuur. Het bedrijf zocht een geschikte partner voor het organiseren van een keynote rond AI. PXL-NeXT schakelde The Value Hub in om samen de opleiding te ontwikkelen en uit te voeren met aandacht voor de specifieke wensen, insteek en behoeften van de klant.

Het resultaat? Een interactieve sessie van 2 uur voor meer dan 30 medewerkers uit alle afdelingen van het bedrijf. Tijdens deze sessie kregen de medewerkers een grondige introductie tot AI, met zowel een theoretische basis alsook praktijkcases rond predictive AI, prescriptive AI, Natural Language Processing en meer. Bovendien werden de medewerkers gestimuleerd om potentiële toepassingen van AI binnen hun eigen organisatie te identificeren. De sessie bood ook voldoende ruimte voor vragen van de medewerkers. Kortom, van theorie naar praktijk in een hands-on sessie. 

De sessie inspireerde Jaga bovendien, in een volgende stap, om samen met The Value Hub op zoek te gaan naar AI-opportuniteiten binnen de organisatie.

Opleidingen op maat: Jaga

Krachtige synergiën met maatwerk

De nauwe samenwerking tussen PXL-NeXT en bedrijven creëert krachtige synergiën die nieuwe mogelijkheden bieden voor levenslang leren. 

Ben jij op zoek naar een specifieke opleiding op maat van jouw organisatie? Benieuwd naar wat PXL-NeXT daarin voor jou kan betekenen? Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor meer informatie.

Contactformulier

Ik heb een vraag over
Als je vraag over een opleiding gaat kan je die hier invullen...

PXL-NeXT Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij PXL-NeXT

Naar alle artikels
IT & Digital transformation

Liefde op het eerste inzicht met opleidingen Power BI

PXL-NeXT verlegt professionele grenzen en tilt carrières naar het volgende niveau. Daarbij hoort een community van straffe entrepreneurs en trainers die precies weten wat er in hun vakgebied speelt. Sterke partnerships en samenwerkingen is een van de allergrootste krachten van PXL-NeXT. Zo vond Wim Guldentops, Accountmanager IT & Energy bij PXL-NeXT, de juiste partner in Elem3nts voor de opleiding datagedreven management

Event

Event: Data NeXT Level

Op 2 februari 2023 staat onze ruimte in de Corda Campus te Hasselt in het teken van all things data en Power BI. Tijd om je data-game naar het next-level te tillen tijdens hét ultieme evenement over data en Power BI! Echte experts op het gebied van data-analyse en visualisatie delen hun kennis en ervaringen!

logo Red Bull Campus Clutch
IT & Digital transformation

PXL-NeXT en Hogeschool PXL Esports wint de Red Bull Campus Clutch!

Op woensdag 16 november werd voor de derde keer op rij historie geschreven voor het Esports team van Hogeschool PXL. Het studententeam versloeg zijn Limburgse concurrent UCLL gaming tijdens de Belgische finale van Red Bull Campus Clutch en nam daarmee een ticket naar de wereldfinale in Brazilië en een daaraan verbonden prijzenpot van 20.000 euro mee naar huis!